Hvis du føler at du har mistet oversikten på kjøkkenet, da kan det være på tide å bruke god merking og system til å skape orden. Med enkle klistremerker kan du enkelt merke ulike beholdere, bokser og skuffer, slik at det blir enklere å finne både ingredienser og andre ting du trenger når du kokkelerer.

Et system som gjør ting enklere

Det er åpenbart ingen som bruker mange timer på å skape orden på kjøkkenet bare for ordens skyld. Poenget er å gjøre både forberedelser, matlaging og rydding enklere, og da kan klistremerker være et godt hjelpemiddel. Ferdigtrykte klistremerker kan brukes til for eksempel å merke plastbeholdere med innhold, merke en emballasje med når den ble åpnet og lignende.

I tillegg er det selvfølgelig også mulig å merke både hyller, skuffer og skap med ulike etiketter. Det kan gjøre det mye enklere å rydde både før og etter du skal lage mat.

Trenger du virkelig alt kjøkkenutstyr?

Det er mange som synes at oppbevaringsplassen på kjøkkenet aldri er helt tilstrekkelig, men kanskje det skyldes at man har for mange ting? Hobbykokker vil åpenbart ha behov for litt mer utstyr enn noen som er helt uinteressert i mat, men det er likevel sannsynlig at du har en god del utstyr som du ikke har brukt på flere år. Da kan det være greit enten å selge, gi bort eller levere til gjenvinning og resirkulering.

Det finnes et marked for kjøkkenutstyr av høy kvalitet, og enklere utstyr og kjøkkenmaskiner kan ofte gis bort. Da kan det komme til nytte hos noen andre, samtidig som du får litt mer orden i skapene dine. Til slutt er det selvfølgelig også mulig å levere kjøkkenutstyr til gjenvinning. For eksempel vil gamle stekepanner med slitt belegg være noe som veldig gjerne kan leveres til resirkulering – da samler de ikke støv i skapene på kjøkkenet ditt.