Når du skal gå til anskaffelse av en ny regulerbar seng er det viktig at du vurderer de ulike komponentene nøye slik at du får valuta for pengene.

Noen komponenter er viktigere enn andre når det kommer til sårbarhet.

En av de viktigste komponentene du bør vurdere nøye er heve- og senkebunnen. Her bør du påse at lamellene er av god kvalitet. Lamellene i hver ende er justerbare, noe som gjør at du kan justere sengen både i hode- og fotenden. De er derfor meget sårbar for slitasje.

Hvis bunnen i tillegg har madrassbrems så er det en stor fordel. Da slipper du at madrassen siger ut av stilling når du regulerer sengen.

Valg av fjærer er også viktig. Der finnes en rekke ulike fjærer på markedet. Vi anbefaler at du ser etter en seng med enten posefjærer (pocket-fjærer) eller multipocket-fjærer fordi de gir svært god støtte. Hvor mye du veier er en viktig faktor ved valg av fjærer. Veier du for eksempel over 95 kg bør du vurdere multipocket-fjærer fremfor posefjærer.

Vi har valgt å vente med det viktigste til slutt. Motoren. Nærmere bestemt motoren som hever og senker hode- og fotenden. Dette er selve hjernen i sengen. Uten at motoren virker som den skal så er hele verdien med å skaffe seg en regulerbar seng borte.

Det er mange forskjellige motorer som brukes i de ulike sengene, men du bør vurdere meget sterkt å holde deg til regulerbare senger som bruker en motor som er levert fra en av de store motorprodusentene. Danske Linak og tyske Okin er to av de mest kjente motorene på markedet. De er kjent for både høy kvalitet og lavt støynivå. To viktige variabler når man vurderer motorer. Du kan se mer på sov-bedre.no. der finner du et godt utvalg av regulerbare senger.