Ja, i visse regioner av Kina blir hunder spist, og dette har vært en del av kulturen i mange år. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette ikke er utbredt over hele landet, og holdninger til denne praksisen endrer seg, spesielt blant yngre generasjoner og i urbane områder.

Dyrevelferdsbevegelser og endrede kulturelle normer påvirker gradvis denne praksisen.

Hundespising i Kina er mest vanlig i visse provinser, som Guangdong og Guangxi, hvor det historisk sett har vært en del av kulturen. Det er imidlertid viktig å understreke at dette ikke gjenspeiler hele Kinas holdning til hunder, og praksisen er i endring. Det er også viktig å merke seg at det vanligvis ikke er kjæledyr som spises, men heller hunder som er spesielt oppdrettet for konsum.

Dette er et følsomt og kontroversielt emne i Kina og andre deler av verden, med økende motstand mot denne praksisen.

Hva slags matretter lager de av hundene?

I Kina blir hundekjøtt noen ganger tilberedt i tradisjonelle lokale retter. Disse kan variere fra region til region og kan inkludere gryteretter, supper, og stekte retter. Ingrediensene og krydderne som brukes i disse rettene er ofte spesifikke for det lokale kjøkkenet. Det er imidlertid viktig å merke seg at denne praksisen er kontroversiell og ikke bredt akseptert, selv innenfor Kina.