Det å kjøpe blekk og toner kan for mange være en overveldende oppgave. Hva bør du se etter? Hvilken type trenger du? For å hjelpe deg med å finne passende blekkpatroner har vi laget en enkel guide som vil ta for seg noen grunnleggende ting du bør vite om blekk og toner.

Blekk og toner – Hva er forskjellen?

Blekkpatroner brukes eksklusivt for blekkskrivere. Blekket inneholder en kompleks blanding av pigmenter og fargestoffer som tilsammen produserer utskrifter av høy kvalitet. Toner derimot, er et tørt komplekst pulver som inneholder mikroskopiske plastikkpartikler. Toner blir brukt i laserprintere, og disse typer skrivere passer godt for et høyt volum av utskrifter.

Hva er best?

Det har lenge vært debatt om hva som er best av blekk og toner. Men dette er avhenger av mange forskjellige faktorer. Dette inkluderer ting som hvor mye du bruker skriveren, hvor høy kvalitet ønsker du og hva ditt budsjett er.

Pris

I forhold til kostnader vil blekkpatroner være billige enn toner. Når det er sagt har toner en tendens til å produsere flere sider per patron i forhold til blekkpatroner. Det hele avhenger i stor grad av bruken din. Om du bare skriver ut en sjelden gang, vil nok en blekkskriver passe godt for deg. Hvis du i motsetning skriver ut ofte og mye, vil nok en laserskriver lønne seg for deg i det lange løp.

Hastighet og opptreden

Hvis hastighet er ditt eneste krav når du kjøper en ny printer, vil både laserskrivere og blekkskrivere gi utmerket hastighet avhengig av hvor mye du er villig til å bruke på printeren.

Nye blekkpatroner eller tonerkassetter?

For et bredt utvalg av blekkpatroner og tonerkassetter kan du besøke www.inkpro.no. Hos Inkpro finner printerpatroner som passer til skrivere fra Brother, Canon, HP, Epson, Oki, Dell, Lexmark og alle de andre skrivemerkene.