Når man skal ut og finne ny seng så er det viktig å velge en komfortabel seng. Enkelte foretrekker den moderne kontinentalsengen, noen den funksjonelle regulerbare sengen og andre den enkle rammemadrassen. Alt bestemmes etter egen smak og behag. Midlertidig kan det være lurt å sette seg inn i hva hver enkelt type tilbyr. Dermed kan man være helt sikker på at man velger den riktige sengen for sitt eget hjem.

Rammemadrassen

Rammemadrassen er en enkel anvendbar seng med innebygd treramme. Det betyr at man kun skal skru fast sengebeina før den er klar til bruk. Det eneste man trenger å kjøpe er rammemadrassen og en overmadrass. Konsekvent er det ikke bare en enkel seng, men også et godt økonomisk kjøp.

Kontinentalsengen

Kontinentalsengen består av en fjærmadrass på bunnen av rammemadrassen. Av denne grunn så sikrer man en bedre komfort i tillegg til et flott design. Sengetypen er ofte mer populær enn andre, grunnet dens høye liggeposisjon. Ikke minst så har den ingen kløft i midten av sengen hvilket mange kan finne svært ubehagelig til tider.

Regulerbar seng

Den regulerbare sengen finnes i mange ulike modeller. Den kan ofte lages både som en rammemadrass eller som en kontinentalseng. Fordelen med en slik type er at den kan justeres etter eget behov. Sengens motor gjør at liggestillingen kan reguleres hele tiden med utgangspunkt i daglige preferanser.

Sengens kvaliteter

Man skal ikke kun velge riktig sengevariant. Det er også viktig at sengen har de kvalitetene man er på utkikk etter. Man skal blant annet ta høyde for dens fasthet. Noen foretrekker litt hardere senger enn andre. Dette egner seg godt dersom man har ryggproblemer og trenger god støtte til kroppen. Andre ønsker en bløtere variant. En god tommelfingerregel er å ha mindre pocketfjær i sengen sin dersom man veier under 80 kilo. Det vil som regel gi den beste nattesøvnen.